Βρες το Κολλέγιο ή τη Σχολή
που σου Ταιριάζει.
Σπουδές μετά το Λύκειο

Ομιλητές / Παρουσιάσεις

Ομιλητές

Συντονιστές

Dr. Λαδόπουλος Ιορδάνης
Δούκας Κωνσταντίνος
Κουζέλης Δημήτριος Ph.D
Κυρίτσης Κωνσταντίνος, Ph.D
Μεσσίνης Σταύρος
Μπάλας Αλέξης
Μωράκης Φίλιππος
Ξυνής Σοφοκλής
Πηλίτσης Λουκάς
Σπέντζου Τζωρτζίνα
Χάρος Γιώργος
Ψυχάρης Σαράντος, Ph.D
Γιοβανώφ Γρηγόρης, Ph.D
Θεοχαρόπουλος Ιωάννης, Ph.D
Ριζόπουλος Γιάννης

Dr. Λαδόπουλος Ιορδάνης

Καθηγητής Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ο κ. Λαδόπουλος είναι καθηγητής της Οργάνωσης & Διοίκησης των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ, κάτοχος πτυχίου της ΑΒΣΠ στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων. Συνέχισε τις σπουδές του στην Γερμανία στο Ludwig – Maximilianus – Universität όπου έτυχε του Διδακτορικού Διπλώματος. Με εκπαιδευτική άδεια το 1985 φιλοξενήθηκε στο London Business School και στη συνέχεια στο Sloan Management School του MIT στις ΗΠΑ ως visiting scholar όπου μελέτησε επισταμένως τα προγράμματα ανάπτυξης του ανώτατου στελεχικού δυναμικού μεγάλων επιχειρήσεων.

Βασική του προτεραιότητα ήταν να φέρει σε επαφή τους φοιτητές τους με τον Επιχειρηματικό κόσμο με στόχο να εντρυφύσουν στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων από πολύ νωρίς και να αποκτήσουν τις κατάλληλες επιδεξιότητες. Αυτό το πέτυχε μέσω ενός προγράμματος mentoring αναθέτοντας στους φοιτητές του πραγματικά projects εταιριών υπό την καθοδήγηση, ανά ομάδα, ενός ανώτατου στελέχους-μέντορα από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Επιπροσθέτως, μέσω των Εκδηλώσεων Διοικητικής και Επιχειρηματικής Σκέψης που συμπλήρωσαν 33 χρόνια πορείας στην ΑΣΟΕΕ, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων μοιράζονταν τις σκέψεις τους και τις εμπειρίες τους με τους φοιτητές. Τέλος η σύνδεση Πανεπιστημίου-Επιχειρήσεων πραγματοποιείτο και μέσω επισκέψεων σε χώρους παραγωγής επιχειρήσεων, Career Shows, και διάφορες άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Με την αποχώρησή του από την ΑΣΟΕΕ, πλήρης ακαδημαϊκών ημερών, εκρίθη σκόπιμο να δοθεί συνέχεια στις δραστηριότητες αυτές. Έτσι από το 2008 ασχολείται, μεταξύ άλλων, με την οργάνωση της τριήμερης εκδήλωσης «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας» η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει τους νέους σχετικά με τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και σταδιοδρομία σε 20 κλάδους της οικονομίας μας και να παρουσιάσει την ‘Άλλη Ελλάδα’, την Ελλάδα που δημιουργεί, καινοτομεί και εξάγει.
Συμμετοχή στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Back to the Agenda Home Page

Γιοβανώφ Γρηγόρης, Ph.D

Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρύτανης του Athens Information Technology (AIT)
Ο Δρ. Γρηγόρης Γιοβανώφ είναι ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Athens Information Technology (ΑΙΤ). Από τον Απρίλιο 2008 έως τον Ιούνιο του 2009, ο κος Γιοβανώφ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Hellas Online.
Στο ΑΙΤ ο Δρ. Γιοβανώφ είναι επικεφαλής ερευνητικής ομάδας για την μελέτη των ευρυζωνικών ασυρμάτων δικτύων και δικτύων αισθητήρων, ενώ παράλληλα εκτελεί χρέη Ακαδημαικού Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος για την «Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας» («Management of Business, Innovation & Technology” – MBIT).
Η επαγγελματική του καριέρα εκτός απο την ακαδημαϊκή πτυχή περιλαμβάνει και μία εικοσαετή θητεία ερευνητικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οπου έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στα ερευνητικά εργαστήρια της Eastman Kodak και Hewlett-Packard. Επίσης έχει ηγηθεί της ανάπτυξης πολλών βραβευμένων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για την αγορά του DVD και των ευρυζωνικών επικοινωνιών ως συν-ιδρυτής και διευθυντικό στέλεχος σε δύο startup εταιρείες στo Silicon Valley.
Ο Δρ. Γιοβανώφ αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και έλαβε το Ph.D. του από το University of Southern California, Los Angeles, CA. Είναι Senior Member του IEEE Communications Society και κάτοχος τεσσάρων US και ευρωπαϊκών πατέντων σε συστήματα πολυμέσων. Το βιογραφικό του αναφέρεται στις επαγγελματικές λίστες του Lexington’s “Who’s Who” and the Marquis “Who’s Who in the World”.
Συντονιστής του 1ου Πάνελ
Back to the Agenda Home Page

Δούκας Κωνσταντίνος

Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Λυκείου Εκπαιδευτηρίων Δούκα
Ο Κωνσταντίνος Ι. Δούκας είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Τομέας Πληροφορικής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, Τμήμα Επικοινωνιών και Πληροφορικής στην Εκπαίδευση (πτυχίο Master of Arts). Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ.), κατά τη διάρκεια του Project Athena. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Από το 2004 έως το 2010 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Έχει συντονίσει και διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι υπεύθυνος ελληνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων με αντικείμενο τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Τέως διεθνής αθλητής της Εθνικής Ελλάδος Χειροσφαίρισης συνεχίζει και σήμερα να αθλείται, αποκομίζοντας θετική ενέργεια για όλες του τις επαγγελματικές και προσωπικές δραστηριότητες.
Συμμετοχή στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Back to the Agenda Home Page

Θεοχαρόπουλος Ιωάννης, Ph.D

Επιμορφωτής Εκπαιδευτικών σε Θέματα Νέων Τεχνολογιών & Επιστημονικός Συνεργάτης της Financial-Academy.eu
Ο Θεοχαρόπουλος Ιωάννης είναι Φυσικός, κάτοχος ΜΒΑ και PhD στην Πληροφορική και Συστημική Ανάλυση, είναι Διευθυντής Γυμνασίου και επιμορφωτής εκπαιδευτικών σε θέματα νέων τεχνολογιών. Έχει διατελέσει διευθυντής Λυκείου στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Διδάσκει στο CSAP πρόγραμμα πιστοποίησης Συστημικών Αναλυτών του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι Assistant Editor του International Journal of Applied Systemic Studies και είναι επιστημονικός συνεργάτης της Financial-Academy.eu
Συντονιστής του 3ου Πάνελ
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Θέμα: "Δημόσια & Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και η Σύνδεση με την Επιχειρηματικότητα και τις Επιχειρήσεις"

Στη συζήτηση θα παρουσιαστεί η πρόσφατη (3/2012) έκθεση της ΕΕ «Η σχολική εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη». Στην έκθεση μελετήθηκαν συνολικά 31 ευρωπαϊκές χώρες και 5 περιφέρειες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν δρομολογήσει εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν την ενίσχυση της εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η ΕΕ προάγει την επιχειρηματικότητα ως παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα. Η ανάγκη να βελτιωθούν οι ικανότητες των πολιτών ώστε να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες θεωρείται ύψιστης σημασίας όπως επίσης ύψιστης σημασίας είναι η καλλιέργεια των υποστηρικτικών στην επιχειρηματικότητα δεξιοτήτων όπως είναι η δημιουργικότητα, η εκτίμηση και η ανάληψη ρίσκου η προσαρμογή σε πολύπλοκα περιβάλλοντα, η δυνατότητα εργασίας σε project. Το μίγμα δεξιοτήτων που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα θα πρέπει να αναπτύσσεται συστηματικά κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης. Η συστηματική και οργανωμένη «διδασκαλία» της επιχειρηματικότητας θα πάρει την μορφή της οδηγίας της ΕΕ η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στο 2013. Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις υλοποίησης μιας και θεωρητικά η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό στοιχείο στο δρομολογούμενο «Νέο Σχολείο». Στη συζήτηση θα αναζητήσουμε τις προοπτικές αλλά και τις μεθόδους επιτυχούς ενσωμάτωσης της επιχειρηματικότητας στο «Νέο Σχολείο» τόσο στην Ιδιωτική όσο και στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Back to the Agenda Home Page

Κουζέλης Δημήτριος Ph.D

Διευθυντής Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας
Ο Δημήτρης Κουζέλης γεννήθηκε το 1959, αποφοίτησε από το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας και στη συνέχεια φοίτησε στη Λυόν και στο Παρίσι, όπου και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα από τη Ecole Centrale.

Προσελήφθη το 1988 από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Από το 1995 έως σήμερα, ασχολείται συστηματικά με θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, ιδιαίτερα με προσλήψεις και προαγωγές. Έχει διαβάσει χιλιάδες βιογραφικά και έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες διαδικασίες και επιτροπές προσλήψεων και προαγωγών. Από το 2006 είναι Διευθυντής στον ίδιο Οργανισμό.

Έχει ταξιδέψει σε τέσσερις ηπείρους, πολλές φορές για δουλειά, άλλοτε για το κέφι του, επειδή, όμως, πάντα δουλεύει με κέφι οι σκοποί αυτοί συγχέονται.

Εκτός από Γαλλικά, Αγγλικά, Ολλανδικά και Γερμανικά που χρησιμοποιεί ευρέως κατέχει και κάποια Ιταλικά και ... θυμάται ακόμα μερικά Ελληνικά.

Ζει στη Χάγη της Ολλανδίας, είναι παντρεμένος με τη Γκέλυ Δαλκαφούκη και έχουν δυο αγόρια.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του ΒΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Οδηγός για σπουδές και αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, από τις Εκδόσεις Σαββάλας.
http://www.facebook.com/#!/BHMATAEKTOSELLADAS
Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά εργασίας: Γιατί και πως ο νέος Έλληνας θα προετοιμασθεί κατάλληλα για τη διεθνή αγορά εργασίας
Σε μια αγορά εργασίας που καταργεί προοδευτικά τα σύνορα, ο νέος Έλληνας έχει πολλές προοπτικές αν προετοιμασθεί σωστά. Τι σπουδές πρέπει να επιλέξει, που θα τις κάνει, σε ποιά γλώσσα, τι πρέπει να διαβάσει, ποιές άλλες δεξιότητες να αναπτύξει, τι να αποφύγει...
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν στη διάρκεια της συζήτησης ή σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με ενδιαφερόμενους νέους.
Back to the Agenda Home Page

Κυρίτσης Κωνσταντίνος, Ph.D

Ιδρυτής Studysmart – Εκπαιδευτικός Σύμβουλος
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης είναι Ιδρυτής της StudySmart (www.studysmart.gr), PQ Lead της ICAP στον τομέα των επαγγελματικών τίτλων σπουδών, ειδικός σύμβουλος της PwC στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στον τομέα ενημέρωσης και προετοιμασίας για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ο Κωνσταντίνος θεωρείται υπεύθυνος για την εισαγωγή των επαγγελματικών τίτλων σπουδών ACCA, CIA, CFA στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του 90’ ενώ έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των προγραμμάτων αυτών και στην Ευρώπη μέσα από το δίκτυο των Ακαδημιών της PwC (PricewaterhouseCoopers). Διδάσκει Επιχειρηματικότητα και Στρατηγική στο πρόγραμμα MBA του Αμερικανικού Κολεγίου, ενώ είναι εισηγητής επιχειρησιακής στρατηγικής και διοίκησης ανθρωπίνων πόρων στα προγράμματα ACCA, CIA & CIMA και καθηγητής σε θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, την ηγεσία, το internet based marketing στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2008 μέχρι το 2010 διετέλεσε επικεφαλής της PwC Academy στην Ελλάδα ενώ από το 1999 και μέχρι το 2008 διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής της Globaltraining (του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου παραμένει μέτοχος). Έχει μεταφράσει 8 τίτλους - βοηθήματα διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα και δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το 2011, ίδρυσε τους Καθηγητές Χωρίς Σύνορα Ελλάδος, (Teachers Without Borders) με σημαντική δράση σε σχολεία και πανεπιστήμια ενώ από το 2004 είναι συγγραφέας ετήσιου Οδηγού Σπουδών. Έχει διδάξει σε περισσότερες από 10 χώρες για τα University of Surrey, University of Strathclyde, Henley Management College (Reading University), University of Nicosia, και για τις Ακαδημίες της PwC στη Μόσχα, Τσεχία, Σλοβακία, Σερβία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Πολωνία και άλλες. Έχει παραδώσει περισσότερες από 7.000 ώρες επαγγελματικής και ακαδημαϊκής κατάρτισης από το 1997.
Από την Επιλογή Πανεπιστημίου στον Επαγγελματικό Τίτλο Σπουδών: Μύθοι, Πραγματικότητα και Αναγνώριση στην Αγορά Εργασίας
Τα παλιότερα χρόνια ένα πτυχίο πανεπιστημίου αποτελούσε εγγύηση για μια σίγουρη, καλά αμειβόμενη δουλειά εφ’ όρου ζωής. Τώρα η «δύναμη» των πτυχίων έχει αλλάξει. Οι εργοδότες αναζητούν πλέον ειδικά προσόντα & ταλέντο. Ο αυξανόμενος αριθμός πτυχιούχων, ο ακαδημαϊκός πληθωρισμός καθώς και η πληθώρα επιλογών και μεθόδων εκπαίδευσης έχει δημιουργήσει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας με άτομα χωρίς (σε πολλές περιπτώσεις) ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η επιλογή ενός προγράμματος σπουδών λοιπόν καθώς και εκπαιδευτικού οργανισμού απαιτεί περισσότερη σκέψη, ανάλυση και χρόνο. Η απάντηση σε αυτόν τον ανταγωνισμό δεν είναι απαραίτητα (σε μερικά χρόνια) ένα ακόμη πτυχίο υψηλότερου επιπέδου (δηλ. ένα πτυχίο Masters) διότι και στο επίπεδο αυτό το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Πώς λοιπόν επιλέγω; Πώς μπορώ να διαφοροποιηθώ; Τι πρέπει να προσέξω; Ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξω; Ένας τρόπος μπορεί να είναι η σωστή ανάλυση του «επαγγέλματος» μέσα από τα ίδια τα διεθνή επαγγελματικά σώματα και των προγραμμάτων πιστοποίησης που προσφέρουν αφού διαμορφώνονται με βάση την αγορά εργασίας. Η παρουσίαση περιέχει χρήσιμα στατιστικά σχετικά με την εκπαίδευση, αναφέρεται στην σημαντικότητα της σωστής ανάλυσης των τάσεων της αγοράς, κάτι πράγματι δύσκολο στις μέρες μας «βλέποντας» την κατάσταση 5 – 10 χρόνια μπροστά και αναφέρεται στη σημασία των επαγγελματικών σωμάτων στην απόφασή μας αλλά και στη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στο μέλλον.
Back to the Agenda Home Page

Μεσσίνης Σταύρος

Συνιδρυτής και "community curator" της εταιρείας coLab Workspace
Ο Σταύρος Μεσσήνης είναι συνιδρυτής και "community curator" της εταιρείας coLab Workspace, το μεγαλύτερο δίκτυο coworking στην Ελλάδα όπου φιλοξενούνται νέες Startup εταιρείες και τεχνολογικές κοινότητες. Ο Σταύρος είχε μια μακρά σταδιοδρομία στο χώρο της πληροφορικής, εργαζόταν για τη βρετανική κυβέρνηση για πολλά χρόνια ως στέλεχος πληροφορικής. Έφυγε το 2010 για να ξεκινήσει coLab με το συνεργάτη του Σπύρο Καπετανάκη. Ο Σταυρός είναι επίσης συν-διοργανωτής του StartupWeekend Αθήνας και Βόλου.

Πιο πρόσφατα, ο Σταύρος έχει εμπλακεί με την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων όπου είναι ιδρυτικό μέλος και επί του παρόντος έχει αναλάβει ρόλο “Advisory Board Member”
Υιοθετώντας Επιχειρηματική Νοοτροπία κατά την Περίοδο Σπουδών
• Κατανόηση του τι σημαίνει επιχειρηματικότητα
• Πώς μπορεί να μετρηθεί.
• Να Δοκιμάσουν την τύχη τους στην έναρξη μιας μικρής επιχείρησης, ακόμη και με μερική απασχόληση - χωρίς να υποστουν τους συνήθεις κινδύνους
• Να ενθαρρύνουμε τους επίδοξους επιχειρηματίες να κατανοήσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν προτεραιότητα αξίες που θα τους βοηθήσουν να επιλέξουν τη «σωστή» (γι 'αυτούς) επιχείρηση.
• Ευαισθητοποίηση των ανικανοποίητων αναγκών της αγοράς στην οποία θα μπορούσε να απαντήσει με νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
• Ανάπτυξη της διαδικασίας φαντασίας ή σκέψης για τη δημιουργία αυτών των νέων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων (ακόμα και απλές)
Back to the Agenda Home Page

Μπάλας Αλέξης

Ιδρυτής και CEO του Fashinating.com
Ο Αλέξης είναι ο ιδρυτής και CEO του Fashinating.com. Πριν την δημιουργία του Fashinating ήταν ο ιδρυτής μιας ηλεκτρονικής δισκογραφικής εταιρίας, global account manager για τη Nestle Cereals και έχει δουλέψει σε εταιρίες όπως η Upstream και η OgilvyOne. Επίσης έχει ένα master από το London School of Economics με άριστα.

To Fashinating είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που χρηματοδοτήθηκε με seed funding στα πρότυπα της Silicon Valley από το Openfund. Η εταιρία έχει δημιουργήσει έναν μοναδικό και πατενταρισμένο τρόπο ανακάλυψης καινούριων προϊόντων μόδας στο διαδίκτυο και μέχρι σήμερα οι χρήστες του έχουν προσθέσει πάνω από 5 εκατομμύρια προϊόντα στα αγαπημένα τους.
Από το Πανεπιστήμιο στην Αρένα της Επιχειρηματικότητας. Εφόδια από το Πανεπιστήμιο και οι Δυσκολίες της Νέας Επιχειρηματικότητας
Ο Αλέξης είναι ο ιδρυτής και CEO του Fashinating.com. Πως έφτασε να ξεκινήσει μια δικιά του εταιρία; Στην παρουσίαση θα μιλήσει για τις σκέψεις που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση καθώς και τα εφόδια που πήρε από τα διάφορα στάδια της ζωής του - ακόμα και από τα μαθητικά του χρόνια. Τελικά entrepreneur, γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Επίσης θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τις προοπτικές και τη σημερινή κατάσταση στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά. Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις μια καινοτόμο εταιρία σήμερα; Είναι η Ελλάδα μια χώρα που μπορούν να ξεκινήσουν καινούριες ιδέες που θα ξεπεράσουν τα Ελληνικά σύνορα;
Back to the Agenda Home Page

Μωράκης Φίλιππος

CEO της Morax
Ο Φίλιππος Μωράκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είναι ο ιδρυτής της Morax, Executive Training & Coaching. Η Morax, εκδίδει τα περιοδικά «Επιστημονικό Marketing Management» και «Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ». Εκδίδει επίσης βιβλία Μάνατζμεντ και Πωλήσεων. Oλοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Nottingham Trend University όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό του, Masters In Business Administration, (MBA).
Εργάστηκε ως Ασφαλιστής στη New York Life Insurance Co, στην Νέα Υόρκη, όπου διακρίθηκε αμέσως ως ο κορυφαίος Ασφαλιστής του γραφείου του. Στην ηλικία των 34 χρόνων εξελίχτηκε σε Διευθυντή Πωλήσεων στη Mutual of New York, μία από τις μεγαλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρείες των ΗΠΑ. Ο Φ. Μωράκης έχει Επιλέξει, Εκπαιδεύσει, και Αναπτύξει με επιτυχία κορυφαία Στελέχη Πωλήσεων στο διάστημα των τελευταίων 30 χρόνων, τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στην Ελλάδα.
Στη Νέα Υόρκη, ήταν μέτοχος και πρόεδρος της μοναδικής αγγλόφωνης Ελληνοαμερικανικής Εβδομαδιαίας εφημερίδας “Hellenic Times”, έχοντας ως συνέταιρο τον γνωστό Ελληνοαμερικανό, John Catsimatides. Ο Φ. Μωράκης, ανέπτυξε δραστηριότητα και στην Κοινωνική Ζωή της Νέας Υόρκης και το 1977, στην ηλικία των 36 χρόνων, εξελέγη πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νέων της Νέας Υόρκης, «New York City Jaycees Foundation, Inc.» που θεωρείται ο αρχαιότερος μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός των ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη φορά που Ελληνοαμερικανός κέρδιζε την προεδρία της οργάνωσης που είχε, τότε, 54 χρόνια ύπαρξης. Ο οργανισμός «New York City Jaycees Foundation, Inc.» υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές των Special Olympics. Την ίδια χρονιά, υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης,”New York Board of Trade”.
Το 1980, συνεργάστηκε με την Interamerican με σκοπό να Εκπαιδεύσει τους Διευθυντές των Καταστημάτων της στην Σύγχρονη Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων για τα επόμενα 4 χρόνια. Παράλληλα με την εργασία του στην Interamerican, ίδρυσε τη «Morax», η οποία προσφέρει Σεμινάρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πωλήσεων σε ολόκληρη την Επιχειρηματική Αγορά της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία. Σχεδόν όλες οι μεγάλες πολυεθνικές και Ελληνικές Εταιρείες στην Ελλάδα, Τράπεζες και Ασφαλιστικές, έχουν Εκπαιδεύσει τα στελέχη τους στη «Morax». Οι γραπτές επώνυμες αξιολογήσεις των Σεμιναρίων της Morax τα αξιολογούν κατά 95% από «Πολύ καλά» μέχρι «Εξαιρετικά».
Ο Φίλιππος Μωράκης είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Γνωρίζει και μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, είναι χειμερινός κολυμβητής και ποδηλάτης.
Management και ηγεσία
Είναι δυνατόν να «Κωδικοποιηθούν» όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άνθρωπος στη διάρκεια της Ζωής του για να περάσουν σε ορισμένα βιβλία που θα τα Μελετήσει στη διάρκεια των Σπουδών του ώστε να είναι «Έτοιμος» και προετοιμασμένος να Δράση ως Επιχειρηματίας ή Μάνατζερ και Ηγέτης;
Ο Νέος και η Νέα θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποκτήσουν μια «Ωμή Περιγραφή» της Συμπεριφοράς του Παράγοντα «Άνθρωπος» και να απεμπλακούν από τις γνωστές θεωρητικές Δεισιδαιμονίες και Προκαταλήψεις που κρατούν τους Ανθρώπους σε απόσταση και δημιουργούν κάθε είδους συγκρούσεις που δυσκολεύουν τη Ζωή τους και το Επίπεδο του Πολιτισμού της κάθε χώρας.
Δηλαδή, να κατανοήσουν τις βασικές Αρχές που καθορίζουν την Ύπαρξη του Ανθρώπου. Είναι οι Άνθρωποι Αλτρουιστές ή Ατομικιστές από τη Φύση τους; Υπάρχουν Βιολογικές και Ψυχολογικές Διαφορές μεταξύ τους, Διαχωρίζονται τα Έμφυτα από τα Επίκτητα Γνωρίσματα της Συμπεριφοράς από την Κληρονομικότητα και το Περιβάλλον;
Είναι πολύ σημαντικό για ένα Νέο ή Νέα Επιχειρηματία ή Μάνατζερ να αποκτήσει μια ξεκάθαρη άποψη για τους Ανθρώπους, πριν ξεκινήσει μια Επιχειρηματική Δραστηριότητα που απαιτεί ιδιαίτερα Έμφυτα Γνωρίσματα στον Χαρακτήρα του, για να διαπιστώσει αν τα διαθέτει ο ίδιος πριν τολμήσει να κάνει το παραμικρό!
Back to the Agenda Home Page

Ξυνής Σοφοκλής

Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ
Ο Σοφοκλής Ξυνής είναι πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ με 7 εκπαιδευτικούς φορείς και καταξιωμένη πορεία από το 1957, έχοντας συμβάλει καταλυτικά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής –και όχι μόνο- εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Είναι μέλος της Π.Ε.Ι.Ι.Ε.Κ (Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης), μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης TIES (TOGETHER INTER EUROPEAN SOLIDARITY) και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΣΧΟΛΩΝ ΞΥΝΗ (Handball, A1 Εθνική Κατηγορία κλπ).

Η σημαντική ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία και η σημαίνουσα επαγγελματική του πορεία, με καινοτόμα βήματα και πρωτοβουλίες στο ελληνικό εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Είναι Φυσικός απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας διετέλεσε Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) από το 1976 έως το 2005.Επίσης ήταν Καθηγητής Φυσικής στα φροντιστήρια: Ηράκλειτος, Πανσπουδαστικό, Τομή και Άτομο. Επίσης ήταν ιδρυτής του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΊΟΥ Σ.ΞΥΝΗ όπου δίδαξε προσωπικά σε χιλιάδες φοιτητές των Πολυτεχνείων νυν μηχανικούς.

Έχει συγγράψει, εξάλλου, πληθώρα βιβλίων, όπως «Πειραματική Αντοχή Υλικών», «Ασκήσεις Γεωδαισίας και Θεωρία Σφαλμάτων», «Τα Διανύσματα», «Οδηγός για τη Λύση Ασκήσεων Φυσικής», «Ηλεκτρισμός και Μαγνητισμός», «Ατομική και Πυρηνική Φυσική»κλπ.

Αναφορικά με την επαγγελματική του πορεία, από την ίδρυση του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ το 1957, ο Σοφοκλής Ξυνής έχει προβεί σε μοναδικές καινοτομίες που αποδεικνύουν στην πράξη το μότο του Ομίλου -«Ηγείται και Πρωτοπορεί»- καθώς διαδραμάτισαν καταλυτικά θετικό ρόλο στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Αναφέρονται ακροθιγώς οι παρακάτω:

• Είσοδος στην επαγγελματική εκπαίδευση, με την ίδρυση των Σχολών ΞΥΝΗ. Δυναμική παρουσία στο χώρο της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (1974)
• Ίδρυση του ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ (Κέντρο Ανωτέρων Σπουδών) (1975 )
• Ίδρυση του κολεγίου MEDITERRANEAN COLLEGE, για αγγλόφωνες σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στην Ελλάδα (1977)
• Ίδρυση των Ι.Ι.Ε.Κ ΞΥΝΗ σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας (1993)
• Η ΠΡΏΤΗ στην Ελλάδα franchise συνεργασία του MEDITERRANEAN COLLEGE με το COVENTRY UNIVERSITY, αφετηρία για την αναγνώριση των Κολεγίων (1996)
• Το πρώτο MBA στην Ελλάδα με το LAREDO STATE UNIVERSITY USA (1966)
• Έναρξη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΈΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ με παρουσιάσεις, ημερίδες, συνέδρια κλπ. Αναβίωση της πρωτοβουλίας 2010!
• Ίδρυση του Κ.Ε.Τ.Α.Κ (Κέντρο Ερευνών Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας), φορέα του MEDITERRANEAN COLLEGE, με πρόεδρο τον τέως πρύτανη του ΕΜΠ, δρ. Νικόλαο Μαρκάτο
Συμμετοχή στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Back to the Agenda Home Page

Πηλίτσης Λουκάς

CEO της Πειραιώς Equity Advisors
Ο Λουκάς Πηλίτσης είναι ο εκτελεστικός επικεφαλής του Piraeus Venture Capital και Private Equity Group (VC-PE Group) και Chief Executive Officer της Piraeus Equity Advisors, υπεύθυνη εταιρεία για όλες τις Private Equity και Venture Capital δραστηριότητες του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Ο Λουκάς είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)- Junior Achievement Ελλάδος και μέλος της επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου, δύο οργανισμοί που προωθούν τη νέα επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Ελλάδα.

Ο Λουκάς εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας Πειραιώς αρχές του Οκτωβρίου 2009. Προηγουμένως ήταν με τη State Street από το1995. Κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στην επενδυτική τραπεζική, venture capital και private equity, στρατηγικό σχεδιασμό και διαχείριση κινδύνου, σε Βοστόνη, ΗΠΑ και Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πιο πρόσφατος ρόλος του στη State Street ήταν Pan European Chief Administrative Officer, Ευρωπαiκό Εκτελεστικό Συμβούλιο. Σε αυτό τον ρόλο, ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη ευρωπαϊκής στρατηγικής, επίβλεψη M & A και Private Equity, και συν-διοίκηση των Ευρωπαϊκών διοικητικών μονάδων.

Ο Λουκάς κατέχει πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, LLM στο διεθνές χρηματοοικονομικό δίκαιο από τη Νομική σχολή του πανεπιστημίου της Βοστόνης και MSF από το κολέγιο της Βοστόνης, και είναι απόφοιτος του executive development προγράμματος από το Wharton School του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ΗΠΑ
Εφαρμόζοντας Διεθνείς Πετυχημένες Μεθόδους για την Ελληνική Νέα Επιχειρηματικότητα
Η χρησιμοποίηση πετυχημένων μεθόδων από το εξωτερικό στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών οντοτήτων (startups) για ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας, περιλαμβάνει νέες μεθόδους μετοχικών επενδύσεων μέσω venture capital funds, διαδικασία θερμοκοιτίδων με συμβουλευτική (mentoring) καθώς και τρόπους συνεργασίας και brainstorming στην βοήθεια ανάπτυξης των νέων εταιρειών.
Στην Ελλάδα, αυτές οι προσπάθειες έχουν ήδη ξεκινήσει από ιδιωτικές πρωτοβουλίες μαζί και με την βοήθεια ιδιωτικών οργανισμών που προωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα νέων στην Ελλάδα.
Back to the Agenda Home Page

Ριζόπουλος Γιάννης

Δημοσιογράφος του Pathfinder
Ο Γιάννης Ριζόπουλος σπούδασε ηλεκτρονικά , αλλά από φοιτητής ακόμα, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Ξεκινώντας ως συνεργάτης και αρχισυντάκτης στη συνέχεια του περιοδικού "Ήχος & Hi-Fi", εργάσθηκε από το 1975 στην "Καθημερινή" ως συντάκτης και στη συνέχεια ως υπεύθυνος του διεθνούς τμήματος της εφημερίδας. Το 1993 «μετακόμισε» στην «Οικονομική Καθημερινή», ως υπεύθυνος επίσης του διεθνούς τμήματος, ως τον Ιανουάριο του 2001. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν, ταυτόχρονα, υπεύθυνος της εφημερίδας επί θεμάτων Τεχνολογίας. Εργάσθηκε, επίσης, στη «Ναυτεμπορική» (2001-2002) ως διευθ. σύνταξης του εβδομαδιαίου ενθέτου «eWeek» (σήμερα «eWorking») και του περιοδικού «Digital Business».
Παράλληλα με τη δουλειά του στον ημερήσιο Τύπο, συνεργάσθηκε ως συντάκτης ή επιτελικό στέλεχος με δεκάδες περιοδικά, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ως συντονιστής σε πάμπολλα συνέδρια και ως υπεύθυνος για θέματα Τύπου & Δημοσιότητας σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.
Την περίοδο 2004 - 2006 διετέλεσε αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εκπομπής της ΕΤ3 “e-Life”, ενώ από το 2002 ως το 2007 είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μηνιαίου newsletter του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», «Infosoc». Από τον Απρίλιο του 2007 συνεργάζεται με τη δικτυακή πύλη Pathfinder, έχοντας την επιμέλεια της ενότητας Technoλογείν, η οποία προβάλλει βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές στους χώρους της τεχνολογίας και της επιστήμης, και από τον Ιανουάριο του 2011 ως τη διακοπή έκδοσής της, το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ήταν τακτικός συνεργάτης της ενότητας «Το Μέλλον», στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Συντονιστής του 2ου Πάνελ
Back to the Agenda Home Page

Σπέντζου Τζωρτζίνα

Πιστοποιημένη Coach & Σύμβουλος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού
Η Τζωρτζίνα Σπέντζου έκανε προπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University στο Λονδίνο και μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ στο Middlesex University και στην Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης στο Goldsmiths College στο Λονδίνο. Εργάστηκε στην εταιρία L’ Oreal στον τομέα του Μάρκετινγκ, στην εταιρία The PR Team στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ζηρίδη στον τομέα της επικοινωνίας και της στρατηγικής ανάπτυξης για δέκα χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2010 πιστοποιήθηκε στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (Neurolinguistic Programming Practitioner) απο την Αγγλική εταιρία Performance Partnership. Toν Νοέμβριο του 2010 πήρε πτυχίο Coaching Skills for Neurolinguistic Programming Practitioners από την ίδια εταιρία.

Τον Μάρτιο του 2011 πιστοποιήθηκε στο Personal & Corporate Coaching από την Αμερικάνικη εταιρία Coach U. Tον Οκτώβριο του 2011 πιστοποιήθηκε ως “Specialist Practitioner in Hypnotic Neuro-Repatterning” από την εταιρία Meta NLP του ιδρυτή του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού Richard Bandler. Απο το 2012 μέχρι σήμερα, η Τζωρτζίνα παρακολουθησε τρία πτυχία σε Business Coaching, το Diploma in Corporate & Executive Coaching, το Diploma in Coaching for Small Businesses και το Diploma in Personal Performance Coaching στο Coaching Academy στο Λονδίνο. Η αποστολή της Τζωρτζίνας σαν coach είναι να εμπνέει τους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν και να είναι ευτυχισμένοι.
Ανακαλύπτοντας τα προσωπικά μας εφόδια, τις προσωπικές μας προκλήσεις και τις προσωπικές μας ευκαιρίες και απειλές στην αναζήτηση της ιδανικής καριέρας
Μέσα απο ένα ιδιαίτερα απλό, πρακτικό και χρήσιμο εργαλείο career management που έχει αναπτύξει η πολύ επιτυχημένη coach και mentor πολλών εκατομυριούχων επιχειρημητιών Bev James, η Τζωρτζίνα Σπέντζου θα προσφέρει ένα σύντομο ταξίδι αυτογνωσίας μέσα απο το οποίο οι συμμετέχοντες θα συνειδητοποιήσουν τα εξής:

· Ποια είναι τα δυνατά μας σημεία στην προσωπικότητα και στο χαρακτήρα μας;
· Ποια είναι τα εφόδια που έχουμε και μπορούμε να αξιοποιήσουμε στη ζωή μας;
· Ποιο είναι το δικό μας προσωπικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μας διαφοροποιεί;
· Ποιες είναι οι προσωπικές μας προκλήσεις στην προσωπικότητά μας που μας περιορίζουν;
· Ποια είναι τα εσωτερικά και τα εξωτερικά εμπόδια που έχουμε στη ζωή μας;
· Ποιές είναι οι προσωπικές μας φοβίες που μπορεί να σαμποτάρουν την επιτυχία μας;
· Ποια στοιχεία του χαρακτήρα μας αποτρέπουν από το να έχουμε αυτά που θέλουμε;
· Ποια δυνατά μας σημεία μπορούν να μας ανοίξουν πόρτες για ένα καλύτερο μέλλον;
Back to the Agenda Home Page

Χάρος Γιώργος

Εκτελεστικός Διευθυντής, People Solutions, ICAP Group
Ο Γιώργος Χάρος είναι Executive Director, επικεφαλής των δραστηριοτήτων People Solutions της ICAP, από τον Ιανουάριο 2010, οπότε και μετακινήθηκε από τον εσωτερικό ρόλο του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου τον οποίο κατείχε από τον Σεπτ 2007. Παράλληλα, κατέχει θέση μέλους ΔΣ στην ICAP Bulgaria EAD, ICAP Serbia, ICAP Employment Solutions SA & ICAP Training Solutions SA.

Διαθέτει εκτενή εμπειρία σε ρόλους Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στην Wyeth Hellas (τώρα Pfizer) για 9 χρόνια, όπου έλαβε και την τιμητική διάκριση 2006 Best Workplace award και στην Cyanamid Hellas (τώρα BASF) για 4 χρόνια. Επίσης κατείχε ρόλους ευθύνης ως Senior HR Advisor στην BP Hellas για 7 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του HR Adviser στην BP-Mobil JV στο Λονδίνο, για 1 έτος. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα σαν Επιθεωρητής Πωλήσεων στην BP για την Δυτική Ελλάδα και πριν από αυτό εργάστηκε επί διετία στην Groupama-Phoenix ως Credit Controller στο Λονδίνο. Έχει εκτενή εμπειρία στην επιλογή στελεχών, καθώς και στην εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της απόδοσης, οργανωσιακής ανάπτυξης αποδοχών και ειδικών προγραμμάτων για πωλητές (sales force career ladders etc), για εταιρείες που είτε είχαν παράδοση και επιζητούσαν αναζωογόνηση των συστημάτων τους, είτε σε εταιρείες που απαιτείτο να εφαρμόσουν για πρώτη φορά και απαιτείτο η κατάλληλη προσαρμογή στο περιβάλλον/ τις συνθήκες και τις ειδικές κουλτούρες.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in (Service Industry-Tourism) Marketing, από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής κατά HOGAN Assessment από τo 2008 και πιστοποιημένος εκπαιδευτής σύμφωνα με τα πρότυπα της Huthwaite International.
Ποια είναι τα Επαγγέλματα με την Μεγαλύτερη Ζήτηση στην Τρέχουσα Δεκαετία και ποια τα Κορεσμένα Επαγγέλματα
Back to the Agenda Home Page

Ψυχάρης Σαράντος, Ph.D

Αναπληρωτής Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)
Ο Σαράντος Ψυχάρης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(ΑΣΠΑΙΤΕ) και διδάσκει τα μαθήματα Παιδαγωγικές Εφαρμογές των Η/Υ, Εκπαιδευτική Τεχνολογία(Θεωρία και Εργαστήριο). Έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Φυσικής, έχει Μεταπτυχιακό από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Νέες Τεχνολογίες - Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών -και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Γλασκόβης Μ. Βρετανίας, Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στην γνωστική περιοχή Computational Physics(Βαθμός Άριστα).
Έχει βραβευθεί(1987) με το Βραβείο «Lord Kelvin», που έχει θεσπίσει το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης για έναν υποψήφιο διδάκτορα κάθε έτος ως διάκριση για την ερευνητική του δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια ,είναι συγγραφέας βιβλίων για τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση των Επιστημών καθώς και κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους.
Συμμετοχή στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Back to the Agenda Home Page